Friday, May 13, 2016

WAKTU YANG SEPATUTNYA KITA MINUM AIR!


Minum Air Pada Waktu Yang Betul
🍶 ðŸ¶ ðŸ¶ ðŸ¶ ðŸ¶ ðŸ¶ ðŸ¶ ðŸ¶
👉2 gelas air setelah bangun tidur
✓ membantu menggiatkan organ dalaman.
👉1 gelas air 30 minit sebelum makan
✓ membantu penghadaman.
👉1 gelas air sebelum mandi
membantu menurunkan tekanan darah.
👉1 gelas sebelum tidur
✓ mengelak serangan angin ahmar dan serangan jantung.
.

Kalau suka LIKE & SHARE post ni ya, tq.
 Penginapan murah utk percutian di kota Paris==> Homestay Malaysia
🌅 Penginapan utk percutian di pulau Perancis ==> Les Portes-en-Ré
👫 Utk kekal sihat seisi keluarga ==> Family Sihat Family Bahagia




Friday, January 22, 2016

RESEPI NUTELLA ROLL

Resepi paling ringkas, menggunakan hanya dua bahan;


  1. Ready made pastry
  2. Nutella (nak guna kaya pun boleh)

Bakar dalam oven yg dah dipanaskan terlebih dulu @170°degree for 15-20min. Seeloknya sapu on top dengan kuning telur in which I didn't do sebab tak sabo nak ngap hehehe.

Selamat mencuba!






FOLLOW SAYA DI:
.....Facebook
.....Instagram
.....Youtube

BILA ANAK ANAK BERGADUH

Ibubapa yang berkerja tu mesti selalu rasa ni kan. Penat berkerja, balik rumah anak bergaduh je keja huuuu.






FOLLOW SAYA DI:
.....Facebook
.....Instagram
.....Youtube

BILA DGN KAWAN² vs DIRUMAH

Hai rindunya lar hai zaman memuda, zaman single... zaman merewang hahaha.









RESEPI POP CORN MUDAH

Salam semua,



Anak ramai maka kenalah buat pop corn sendiri kat rumah ya.

Resepi di dalam video.

Selamat mencuba!







Tuesday, January 19, 2016

Food for life




Jom buat simple meal.







ISTERI MITHALI


Bini zaman sekarang...so loving :p











Motivated!











When you are feeling motivated...don't over doing it!











FOLLOW US!


Salam semua.

Miss us? Boleh ikuti kami di page kami ya. Just click the link below:





Thursday, November 5, 2015

AYAM BAKAR MOULIN


Jika anda inginkan masakan yg sempoi tapi sedap yeaaaaaaaaaaa ini resepi utk anda. Ayam panggang yg enak dimakan, senang dimasak.


Bahan²

  • 6 ketul ayam (sy guna drumstick dan thighs shj)
  • 5 ulas bwg putih (tumbuk halus)
  • 1 jari halia (tumbuk halus)
  • 1 mangkuk whipping cream (pukul sampai gebu)
  • 1/2 st serbuk kunyit
  • 1sb serbuk perisa ayam (mcm kiub knorr tapi serbuk)
  • 1 sb oyster sos
  • Garam secukupnya
  • 1sb minyak masak


Cara²

  1. Panaskan oven pada 160°. Basuh ayam dan toskan
  2. Dalam mangkuk, satukan bahan bahan lain sehingga sebati, lumurkan ke seluruh ayam (nak marinate dan biarkan sejam pun boleh)
  3. Dalam dulang pembakar, letak kertas minyak dan susun ayam yg dah dilumur tadi.
  4. Bakar sampai agak agak dah garing kulitnya dan masak isinya. Ini dalam 45min jugaklah so sila bajet time anda bila anak anak nak balik sekolah heeeee.


Sedap dimakan dgn nasi panas atau roti atau nan ka sebab sos dia sgt menjilat jari slurpp.

Selamat mencuba. Jangan kemut tinggalkan komen nooo hehehe.



ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH

I am just a mother of 3 young children who sometimes need to express my feelings, my thoughts.

In anyway if any of my writing do make any of you uneasy, apologies from the bottom of my heart.